Atatürk'ün izinde yürümeye devam edeceğiz

Atatürk

Türkiye Gençlik Birliği Kırıkkale Şube Başkanlığı, Mustafa Kemal'in izinde yürüdüklerini ve bunun bazı kişi ve odakları rahatsız ettiğini bildirdiler. Başbakan Erdoğan'ın Kırıkkale'ye geldiği gün pankart astıklarını ve bu pankartın kaldırıldığını belirten

POLİS UYGULAMALARINDAN BIKTIK
Türkiye Gençlik Birliği Kırıkkale Şube Başkanlığı üyeleri yaptığı açıklamada, “AKP`nin kendi diktatörlüğünü kurduğunu, fiili olarak seçim çalışmalarına gittiği her yerde OHAL ilan edilmesinden anlıyoruz. Hiçbir demokrasi anlayışına sığmayan polis uygulamaları dün bize göstermiştir ki ülkemizde ifade özgürlüğüne saygı kalmamıştır.Polisin keyfi olarak aldığı ve uyguladığı kararlar, hiçbir yasal dayanak olmadan sadece başbakan rahatsız olmasın diye keyfi gözaltı yapmak bir adet halini almıştır”

EYLEMDE KULLANDIĞIMIZ PANKART
“Türkiye Gençlik Birliği Kırıkkale şubesi olarak pazar günü Hüseyin kâhya parkında yaptığımız basın açıklamasında kullandığımız "milletin parası Bilal`ın cebinde" pankartını dün büromuzdan asarak yaşanan yolsuzluklara tepkimizi bir kez daha gösterdik.
Pankartı astığımız zaman bir anda büromuzun kapısında biten polis memurlarının "bugün pankart asmak yasak, asmak için izin aldınız mı. neden bugün pankart asıyorsunuz, bugün kaldırın yarın asın" gibi söylemleri bize göstermiştir ki bu ülkede başbakana muhalif olmak sadece onun olmadığı yerde mümkün kılınmaya çalışılmaktadır.”

SUÇ İÇERMEYEN PANKART
“O gün suç unsuru içermeyen pankart, başbakanın geldiği gün suç unsuru olarak görülmüştür. Fakat ne için suç unsuru olduğu polisler tarafından dahi açıklanamamıştır. Pankartı kaldırmazsak gözaltına alınacağımızı söyleyen, bizim kararlı tutumumuz karşısında yasal olarak çaresiz olduğunu gören polis suç işleme yoluna gitmiştir. Savcılıktan pankarta el koyma gibi bir emir gelmeden pankartımızı kaçırması polisin suç işlediğinin açık bir kanıtıdır”

TGB ÜYELERİ GÖZ ALTINA ALINIYOR
“Başbakanın gittiği her ilde önce TGB üyelerinin gözaltına alınması ve bunun bir örneğinin de dün burada yaşanması bizim söylemimizin ne kadar doğru olduğunu göstermektedir. Buradan bir kez daha söylüyoruz. Başbakanı gittiği her ilde önce biz karşılamaya devam edeceğiz. Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı işbirlikçiler nereye giderlerse gitsinler karşılarında Mustafa Kemal`in iradesini bulacaklardır. Ve o irade bu gericiler tarihin çöplüğüne sürülene dek onlarla savaşmaya devam edecektir.”

CUMHURİYETİ YIKTIRMAYACAĞIZ
“Biz vatansever gençler değil cumhuriyeti yıkmaya teşebbüs eden gafiller korkuyorlar. Fakat korkunun ecele faydası yoktur. İlericiliğin ve devrimciliğin çelik yumruğu tepelerine inecektir.
Ne önlem alırsanız alın. Kimi peşimize takarsanız takın. Kapımızda 7/24 polis bekletin. Yıkılacaksınız. Hiçbir uygulamanız bizi mücadelemizden koparamaz.Siz böyle yaptıkça bizim gücümüz daha da artmakta çevremiz daha da genişlemektedir. Kanunsuz hiçbir uygulamanızı kabul etmiyoruz TGB olarak Mustafa Kemal Atatürk`ün izinden ayrılmadan gideceğimizi, sizi hükümetten atana kadar mücadeleye devam edeceğimizi buradan ilan ediyoruz.” dediler.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ